Lokáció

A 11. kerületet belvároshoz közeli fekvése, rekreációs és sporttevékenységekhez ideális környezeti adottságai, kulturális- és sportlétesítményei, egyetemei, a folyamatos közlekedési, oktatási- és egészségügyi beruházások, az egykori ipari övezetek rehabilitációja, a bevásárlási lehetőségek sokszínűsége és a jó közbiztonság a főváros legélhetőbb kerületévé teszik.

Újbuda adottságai, illetve munkahelyteremtő irodaberuházásai (pl. a Budafoki út környékén) a kerületbe vonzzák az értelmiséget, a fiatal élet- és pályakezdőket, valamint mindazokat, akik nyugodt életre vágynak. Az önkormányzat az itt élőkkel szorosan együttműködve tervezi, fejleszti a kerületet, és számos olyan beruházást végez, melyek még otthonosabbá, szerethetőbbé teszik a kerületet, javítják az életminőséget. Ezek közé tartozik például a kerékpárutak, futókörök sűrítése, a közösségi kertek kialakítása, az utcai edzőparkok létesítése, a faültetések, a közterek, parkok arculatának megújítása, a játszóterek modernizálása és a változatos kulturális programok szervezése.

A kerületben több projekt is kormányzati támogatást élvez, a Dobogó városrészen épül fel az európai szinten is egyedülállónak számító Dél-budai Centrumkórház (Szuperkórház), amely kimagasló színvonalú egészségügyi ellátást biztosít majd, a legkorszerűbb orvostechnológia bevonásával.

A Budai Walzer közelében épülő Galvani híd – mely a Galvani utca vonalából indulva köti össze Újbudát Csepellel, illetve a pesti oldallal – pedig még inkább bekapcsolja ezt a területet a város vérkeringésébe, és a korábbi közlekedéshálózati fejlesztésekkel (4-es metró, fonódó villamos, Kelenföldi pályaudvar felújítása) együtt gyorsan megközelíthetővé teszi a város távolabbi pontján lévő munkahelyeket, úti célokat. Ugyanezt hivatott szolgálni a Déli körvasút fejlesztése, mely 3 új megállót jelent a Kelenföld és Ferencváros közötti szakaszon. Az új, Nádorkert megálló a fonódó villamos és az Infopark közvetlen elérését, az irodaövezet és az egyetemi negyed gyors megközelítését teszi lehetővé.

A kerületben élők bevásárlási lehetőségek szempontjából is kivételes helyzetben vannak, a Budai Walzer közelében található Újbuda közkedvelt bevásárló- és szórakozóhelye, az Allee, továbbá itt épült meg az első hazai okospláza, az Etele Pláza is. A Savoya Park, az Újbuda Center, jó néhány Aldi és a közeli Lidl szintén az itt lakók kényelmét szolgálja, a könnyen megközelíthető budaörsi bevásárlóközpontról nem is beszélve.

A kerületet kivételes adottságai és a fiatalos lendülettel folyó fejlesztések kifejezetten vonzóvá teszik, ami az ingatlanok felértékelődésével jár. Aki itt talál otthonra, az biztos lehet benne, hogy a lakásvásárlás mind rövid, mind hosszú távon megtérülő befektetést és jó döntést jelent.

Közlekedj okosan,

hagyd a kocsit a mélygarázsban!

A Budafoki úton, közvetlenül a Budai Walzer Duna-part felőli kijáratánál két új buszmegállót alakítottunk ki a 33-as busz számára, mellyel a Móricz Zsigmond körtér és Nagytétény között közlekedhetsz, érintve az 1-es villamos vagy a szintén Kelenföldig repítő 103-as busz vonalát. Az új megálló a Lőportorony utca nevet kapta.

Ha ragaszkodsz a kötött pályához és a pontos munkakezdéshez, a Fehérvári úton találod a 17-es fonódót, mellyel a Bécsi út és a Savoya park között közlekedhetsz a budai oldalon, de itt megy a 41-es „panorámajárat” is a Kamaraerdő és a Bécsi út között. A Deák térig a 47-es vagy 48-as villamossal juthatsz el, ha pedig Hűvösvölgy a cél, válaszd az 56-os villamost.

A villamosoknál maradva az igazi aduász a meghosszabbított nyomvonalú 1-es villamos, mellyel a Kelenföldi pályaudvar és a Bécsi út között szelheted a kilométereket, a Duna mindkét oldalán. A villamosra az Etele vagy a Hengermalom útnál szállhatsz át.

A pesti oldalra való átjutást a Rákóczi híd budai hídfőjénél sorban álló BKV buszok is segítik. Ha már a Walzer közelében buszra szállnál, a Fehérvári úton találod a Nagytéténytől Újpalotáig közlekedő 973-as járatot, a Nyéki Imre uszodánál pedig felpattanhatsz a 114-esre, a 213-asra és a 214-esre.

Aki a metrót részesíti előnyben, annak a 33-as buszt ajánljuk a Móricz Zsigmond körtérig vagy a Fehérvári úton közlekedő járatokat Újbuda központig, de az 1-es villamos is jó alternatíva a 4-es metró Bikás parki megállójáig.

Ha távolabbra utaznál, a Kelenföldi pályaudvarnál nemcsak vonatra, hanem távolsági buszokra is szállhatsz, utóbbit a kerület több pontján is megteheted.

A tervezett Galvani híd felépülése szintén mérföldkövet jelent majd a közlekedésben, hiszen az impozáns, kötött pályás alternatívát is kínáló hídon keresztül pillanatok alatt elérhetővé válik Csepel északi része, illetve Dél-Pest (Soroksári út). A híddal egy új körút születhet, fasorokkal, szintbeli csomópontokkal, kerékpáros infrastruktúrával és az elmaradhatatlan, sárga villamosokkal.

galvani-hid

1116 Budapest, Fehérvári út 168-178.

+36 1 203 7876
info@siskin.hu

Adatvédelem

2023. évi XXV. törvény