SEGÍTHETÜNK A FIZETÉSBEN?

Saját erőből történő vásárlás
(önerő)

A Budai Walzer lakásainak fizetési ütemezése 20-80%-os arányban történik. Az előszerződés megkötésekor a vételár 20%-ának megfelelő összeget (önerőt) szükséges megfizetni, a fennmaradó 80% kifizetése a lakás átadásakor válik esedékessé.

Külső forrásból történő vásárlás
(nem kizárólag önerőből)

Amennyiben a rendelkezésre álló önerő nem fedezi a lakás vételárát, úgy külső forrás bevonására is van lehetőség, ami lehet bankhitel (I.) vagy állami támogatás (II.).

A honlapunkon a felsorolt információk tájékoztató jellegűek.

I. Bank által nyújtott lakáshitel

A hitelfelvétel felelős és nehéz elhatározás, különösen, ha a hitelösszeg visszafizetésének kötelezettsége hosszú távú futamidőre szól. A biztonságos és körültekintő döntés meghozatalának érdekében szakértő kollégánk készséggel áll rendelkezésre.

Bővebb tájékoztatásért és részletes ajánlatért fordulj preferált banki kapcsolattartónkhoz:

OTP Partner Centrum1138 Budapest, Váci út 135-139.
Szabó Barbara 0670 318 0414 szabobarbara@otppp.hu
Lakosa Zsolt 0670 677 3776 zsolt.lakosa@otppp.hu

I.1. Piaci lakáshitel

Ezen hitelek feltételeit és árazását a jogszabályi kereteket és a piaci viszonyokat figyelembe véve a bankok határozzák meg. A kamat államilag nem támogatott.

További információk

I.2. CSOK-Hitel (Államilag támogatott Családi Otthonteremtési Kedvezményhez igényelhető támogatott banki hitel)

Kizárólag az államilag támogatott, legalább 2 gyermek után megigényelt Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) mellé felvehető, támogatott lakáshitel.

A támogatott hitel összege 2 gyermek után legfeljebb 10 millió forint, 3 vagy több gyermek után maximum 15 millió forint lehet. A futamidő nem haladhatja meg a 25 évet.

További információk

II. Állami támogatások

Magyarország Kormánya által nyújtott támogatások

II.1. CSOK
(Családi Otthonteremtési Kedvezmény)

Egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatás, melynek összege függ a lakás OTÉK (Országos Településrendezési és Építési Követelmények) szerinti hasznos (nettó) alapterületétől, illetve a meglévő és jövőben tervezetten vállalt gyermekek számától.

Amennyiben az igénylők teljesítik a szerződésben foglalt kötelezettségeiket, abban az esetben a támogatást nem kell visszatéríteni az állam részére.

További információk

II.2. Adó-visszatérítési (ÁFA) támogatás

Egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatás, mellyel azok élhetnek, akik Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK-kal) vásárolnak új ingatlant. A támogatás csak a teljes egészében más kivitelező által megvalósított, új ingatlanok vásárlása esetén kérhető. A 2022. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező, újépítésű ingatlan vételárának ÁFA összege (5%) 2026 végéig visszaigényelhető.

Az ingatlan megvásárlásakor az ÁFA összegét nem kell a vevőknek megelőlegezniük, az a banknál megkötésre kerülő támogatási szerződés szerint, közvetlenül kerül folyósításra az ingatlan eladójának.

III. Egyéb támogatási formák

III.1. Babaváró Kölcsön

Banktól - 2019. július 1-től igényelhető szabad felhasználású kölcsön, mely gyermekvállalás előtt álló házaspárok részére nyújt segítséget.

További információk

III.2. Lakéstakarékpénztári (LTP) megtakarítás felhasználása az ingatlan megvásárlásához

A lejárt, hamarosan lejáró és kiutalási időszakban lévő lakáscélú megtakarítások (OTP LTP, ERSTE LTP, Fundamenta) felhasználhatóak az ingatlanvásárláshoz. A kiutalásra kizárólag a végleges adásvételi szerződés bankhoz történő benyújtását követően kerül sor.

1116 Budapest, Fehérvári út 168-178.

+36 1 203 7876
info@siskin.hu

Adatvédelem

2023. évi XXV. törvény