Tájékoztató a műszaki egyeztetésről

Kedves Lakástulajdonos!

Miután sikerült megtalálnod az ideális lakást, az építkezés készültségének függvényében, lehetőséged nyílik arra, hogy annak belső kialakítását a saját igényeidhez igazítsd, ízlésedre formáld. Ennek érdekében, ne halogasd a döntést!

Műszaki koordinátoraink egy személyes egyeztetés keretében szakszerű segítséget, praktikus tanácsokat és ötleteket adnak a lakás számodra legoptimálisabb kialakításához. A műszaki megbeszélés során egy úgynevezett „Lakáskönyv” készül, melyben rögzítjük az adott lakásra vonatkozó műszaki információkat. A lakásban minden a Lakáskönyvben lejegyzett módon kerül kialakításra, pont úgy, ahogyan azt műszaki koordinátoraink segítségével megálmodtad. Az építkezés ütemtervének betartása miatt a későbbiekben módosításra nem lesz lehetőséged, ezért fontos, hogy minden részletet átbeszéljetek, kitaláljatok, véglegesítsetek.

Az egyeztetés gördülékenysége érdekében, kérjük, alaposan olvasd át,
fontold meg az alábbiakat, és lehetőség szerint felkészülten érkezz a megbeszélésre!

A műszaki egyeztetés menete

Építészmérnök kollégánk teljes körű tájékoztatást ad a lakás építészeti, gépészeti, illetve elektromossági jellemzőiről, az előkészített szakági tervek alapján. Az egyeztetésre természetesen még a belső falazás megkezdése előtt sor kerül.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az előszerződéshez mellékelt alaprajzon megadott méretezés a lakás vakolatlan falait jelöli.

Bizonyos keretek között (jogszabályi és műszaki előírások betartása mellett) lehetőséged nyílik:

 • a lakás belső elosztásának megváltoztatására (a belső falak áthelyezésével, belső ajtók nyitásirányának megváltoztatásával stb.);

 • a vízvezeték- és csatornakiállások helyének módosítására (mosdó, mosogató, mosógép, kád, zuhany). Amennyiben a fürdőszoba mérete megengedi, a kádat tálcás zuhanykabinra (vagy akár épített zuhanykabinra), illetve a zuhanykabint kádra cserélheted;

 • az elektromos hálózati csatlakozók helyének, számának módosítására az előkészített elektromos terven (erős- és gyengeáramú kiállások helye);

 • a klíma alapszerelés helyének meghatározására;

 • az árnyékoló szerkezetek kiválasztására: a lakást alapesetben fehér, műanyag redőnyökkel szereljük fel, felár ellenében azonban szúnyoghálót vagy alumínium redőnyt  (hagyományos vagy motoros kivitel) is kérhetsz.

Kérjük, a megbeszélésre már határozott elképzelésekkel érkezz a lehetséges változtatásokkal kapcsolatban. Ha szükséges, kérj tanácsot a témában jártas szakemberektől (pl. asztalos)! Természetesen a műszaki egyeztetés alkalmával kollégáink is segítenek a legjobb döntés meghozatalában, kérdéseid megválaszolásában.

A szabvány szerinti megvalósíthatóság és a biztonságos kivitelezhetőség érdekébena változtatásokhoz a tervezők jóváhagyása is szükséges, ezzel kapcsolatban a műszaki megbeszélésen további információkkal szolgálunk.

Az alábbi műszaki módosításokra felár ellenében sem nyílik lehetőség:

 • színes falfestésre

 • a vizeshelyiségekben padlóösszefolyó kialakítására;

 • a külső nyílászárók helyének, méretének, nyitásirányának módosítására;

 • padlófűtés kialakítására;

 • bejárati ajtó kialakításának módosítására,

 • a homlokzat színének, kiosztásának megváltoztatására,

 • az erkélykorlát megváltoztatására;

 • az erkélyburkolatának megváltoztatására;

 • egyedi szaniterek beépítésére.

(A felsorolás nem teljes körű és kizárólag tájékoztató jellegű.)

Amiből viszont kedvedre választhatsz:

A bemutatótermünkben található szaniterek közül ízlésednek megfelelően választhatsz, az alap-, illetve feláras kínálat minden igényt kielégít. Amit szemügyre vehetsz, illetve amiről döntened kell: mosdókagylók, zuhanykabinok vagy épített zuhany,csaptelepek, WC- szaniterek, WC-nyomólap, zuhanyzó üvegének típusa stb.

Közel 20-féle csempecsalád szebbnél-szebb burkolatai közül választhatsz, a hidegburkolathoz az élvédőt és a fuga színét is meg kell határoznod. Felhívjuk figyelmedet, hogy a konyhabútor mögötti falra hidegburkolat nem készül.

Lehetőséged nyílik süllyesztett tükör elhelyezésére is a fürdőszobában, felár ellenében. Ahhoz, hogy minden részlet összhangban legyen és tükrözze az ízlésedet, a laminált padlók, a beltéri ajtók és a kilincsek közül is ki kell választanod a kedvencedet.

Az egyeztetés lezárásaként személyre szabott költségvetés készül a módosítások alapján, és véglegesítésre kerül a „Lakáskönyv”.

Annak érdekében, hogy átgondolt döntést hozhass, minden kedden 8.00 és 11.00 óra között időpont-egyeztetés nélkül ellátogathatsz bemutatótermünkbe, ahol szemügyre veheted az alapáras, illetve a rendelhető szaniterek, burkolatok választékát. A műszaki egyeztetés szintén a bemutatóteremben zajlik, így annak időtartama alatt lehetőséged nyílik arra, hogy a helyszínen mindenről dönts, mindent kiválassz.

Kínálatunkat megtekintheted honlapunkon is, a „Válassz kedvedre” menüpont alatt.

A hálófülkés és a nappali+1 szobás lakások esetében 1 alkalmat, míg a nagyobb lakásoknál 2 alkalmat biztosítunk műszaki egyeztetésre, melynek időtartama alkalmanként 2 óra.

Kollégánk – a kivitelezési munkálatokkal összhangban – telefonon jelentkezik, hogy időpontot egyeztessen a műszaki megbeszélésre, illetve a Lakáskönyv összeállítására. Amennyiben előtte bármilyen kérdésed felmerülne, hívd bizalommal vevőkoordinátor munkatársainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, hétköznap, 8.00 és 16.00 óra között!

Reméljük, hogy ezen információink segítségedre lesznek a felkészülésben.

Műszaki Iroda:
1116 Budapest, Inga utca

Ügyfélfogadás: hétköznap 9:00 – 16:00

Tajerling Ágnes
tajerling.agnes@siskin.hu
+36-20-518-0982

Genczler Kata
genczler.kata@siskin.hu
+36-20-212-3761

Sátori Edit
satori.edit@siskin.hu
+36-20-211-1542

muszaki.koordinacio@siskin.hu
+36 20 278 9383

1116 Budapest, Fehérvári út 168-178.

+36 1 203 7876
info@siskin.hu ADATVÉDELEM