Közlekedj okosan

és hagyd a kocsit a mélygarázsban!

A Budafoki úton, közvetlenül a Budai Walzer Duna-part felőli kijáratánál két új buszmegállót alakítunk ki 2021 tavaszán a 33-as busz számára, mellyel a Móricz Zsigmond körtér és Nagytétény között közlekedhetsz, érintve az 1-es villamos vagy a szintén Kelenföldig repítő 103-as busz vonalát. Terveink szerint az új megállóban az Újpalotáig futó 133E jelzésű busz is megáll majd.

Ha ragaszkodsz a kötött pályához és a pontos munkakezdéshez, a Fehérvári úton találod a 17-es fonódót, mellyel a Bécsi út és a Savoya park között közlekedhetsz a budai oldalon, de itt megy a 41-es „panorámajárat” is a Kamaraerdő és a Bécsi út között. A Deák térig a 47-es vagy 48-as villamossal juthatsz el, ha pedig Hűvösvölgy a cél, válaszd az 56-os villamost.

A villamosoknál maradva az igazi aduász a meghosszabbított nyomvonalú 1-es villamos, mellyel a Kelenföldi pályaudvar és a Bécsi út között szelheted a kilométereket, a Duna mindkét oldalán. A villamosra az Etele vagy a Hengermalom útnál szállhatsz át.

A pesti oldalra nemcsak az 1-es villamossal juthatsz át, a Rákóczi híd budai hídfőjénél sorban állnak a BKV buszok. Ha már a Walzer közelében buszra szállnál, de nem a 33-as Budafoki úti új megállója felé indulsz, a Fehérvári úton találod a Nagytéténytől Újpalotáig közlekedő 973-as járatot, a Nyéki Imre uszodánál pedig felpattanhatsz a 114-esre, a 213-asra és a 214-esre.

Aki ragaszkodik a metróhoz, annak a 33-as buszt ajánljuk a Móricz Zsigmond körtérig vagy a Fehérvári úton közlekedő járatokat Újbuda központig, de az 1-es villamos is jó alternatíva a 4-es metró Bikás parki megállójáig.

Ha távolabbra utaznál, a Kelenföldi pályaudvarnál nemcsak vonatra, hanem távolsági buszokra is szállhatsz, utóbbit a kerület több pontján is megteheted.

A tervezett Galvani híd felépülése szintén mérföldkövet jelent majd a közlekedésben, hiszen az impozáns, kötött pályás alternatívát is kínáló hídon keresztül pillanatok alatt elérhetővé válik Csepel északi része, illetve Dél-Pest (Soroksári út). A híddal egy új körút születhet, fasorokkal, szintbeli csomópontokkal, kerékpáros infrastruktúrával és az elmaradhatatlan, sárga villamosokkal.

1116 Budapest, Fehérvári út 168-178.

+36 1 203 7876
info@siskin.hu ADATVÉDELEM